PTFE-packningar

För tätning med krav på hög kemikalie- och temperaturbeständighet samt låg friktion


PTFE är en fluorbaserad termoplast mest känd under handelsnamnen Teflon® och Gore-Tex®. PTFE har mycket låg friktion och mycket hög beständighet mot höga och låga pH värden samt höga och låga temperaturer.

PTFE packningar tillverkas vanligtvis av tunnare folier, då materialet kallflyter vilket kan förorsaka läckage om packningen är för tjock. PTFE packningar har självsmörjande egenskaper och är lämpliga i applikationer med krav på hög kemikalie- och temperaturbeständighet samt låg friktion. Materialet klarar arbetstemperaturer från -196°C till +260°C.


Önskar du mer information eller prisuppgifter? Vill du att vi skickar ett prov på detta packningsmaterial? Välkommen att ringa oss, e-posta eller skicka en förfrågan här på vår webbplats så återkommer vi till dig inom kort.


Kontakt FörfråganPackningar för Underhåll? Konstruktion? Reparation?Vi levererar packningar och tätningar för de flesta behov och situationer. Välj område nedan för information om vad vi kan erbjuda dig!

Löpande underhåll
Nya konstruktioner
Omkonstruktioner
Reparationer

Kundanpassade packningarVi levererar packningar och tätningar efter Dina specifikationer, i material från världsledande producenter.

Kundspecifika packningar & tätningar

Vill du veta mer?Jag hjälper dig med rådgivning och förfrågningar för att hitta rätt packning eller tätning!

Eric Lundin


Tel: 060 - 64 65 55