Polyamidpackningar & tätningar

Plaster med hög hållfasthet vid mekanisk påverkan


Polyamid (PA), vanligen kallat Nylon, finns i en rad olika utföranden med olika egenskaper. Gemensamt för alla polyamidplaster är dess höga hållfasthet och slitstyrka. En av de vanligaste varianterna av Polyamid PA6, har hög slitstyrka och styvhet, samt god kemikalieresistens och elektrisk isoleringsförmåga. Det har även en hög nötnings- och temperaturbeständighet samt god resistens mot lösningsmedel och fetter/oljor.

Pga hög vattenabsorption kan materialets egenskaper dock variera. Polyamid är beständigt mot oljor, fetter, bensin och organiska lösningsmedel. Det kan ångsteriliseras och har en låg friktionskoefficient. Polyamidpackningar klarar arbetstemperaturer mellan -40°C upp till +80°C.


Tillverkning   Rådgivning
Packningar för Underhåll? Konstruktion? Reparation?Vi levererar packningar och tätningar för de flesta behov och situationer. Välj område nedan för information om vad vi kan erbjuda dig!

Löpande underhåll
Nya konstruktioner
Omkonstruktioner
Reparationer

Kundanpassade packningarVi levererar packningar och tätningar efter Dina specifikationer, i material från världsledande producenter.

Kundspecifika packningar & tätningar

Vill du veta mer?Jag hjälper dig med rådgivning och förfrågningar för att hitta rätt packning eller tätning!

Eric Lundin


Tel: 060 - 64 65 55